torsdag 15 januari 2015

Bistro a Tartines


 
 Fru Vintage dagdrömmer ibland om den där perfekta lilla verksamheten. Ett mysigt cafè med charmigt sliten inredning. Hyllmeter fyllda med gamla vackra plåtburkar och bruksföremål. Bara för att det är så fint.
Cafè-möblerna skall vara små gamla fina träbord med udda pinnstolar runt.
Flera stora, tunga skåp med avflagnad färg och luckor med glas. Där förvaras kaffekoppar, porslinskannor och annat trevligt för ögat.
Väggarna pryds av gamla tickande klockor och uppstoppade djurhuvuden och horn.
Överallt i små klungor står udda ljusstakar i mässing. Fru Vintage skulle nog kunna inreda just ett sådant cafè, bara med hjälp av allt hon samlat på sig därhemma under åren.
 Enda kruxset är väl att man ju behöver gott, hembakt fikabröd att sälja. Söta små cupcakes, härliga bärpajer och saftiga kanelbullar. Det är väl där drömmen s.a.s skiter sig (ursäkta uttrycket). Fru Vintage är nämligen bra på mycket, men inte på att baka. Nåja. Hon kan ju trots det fortsätta sina dagdrömmar. Någon, som förmodligen kan baka, har gjort slag i saken och driver LÈ picerie i Lyon i Frankrike. Bara att gratulera.
Tur för henne också att vi ju har små trevliga cafeèr i våra second hand-butiker, där hon kan fika utan att behöva oroa sig för bakandet av fikabrödet! Det får nog bli ett inlägg från vårt cafè i Vällingby-butiken framöver. Riktigt trevligt och mysigt!

1 kommentar:

  1. Vilket coolt café...tänk att sitta på ett sånt och dagdrömma ;)
    Kram bia

    SvaraRadera