måndag 3 oktober 2016

Vila.....

Pratade om det med en vän häromdagen. (Love u om du läser det här;) Hur svårt många av oss, västerländska stressade människor, har att tagga ned och koppla av. Att vi knappt vet vad vi skall ta oss till om vi har en stund över. Slängde ut frågan i en grupp tjejer; vad gör du för att ladda batterierna och ta hand om dig själv? Flera hade inget svar. Det var så längesedan så man minns inte vad man gillar att göra. Dagarna, och kvällarna, är fullproppade med jobb, hus å hem och barnens aktiviteter.
En annan dag lät det så här på långpromenaden med en vännina; "jag är SÅ trött på dagens tjat om egentid hit och egentid dit. Alla dessa föräldrar som är vana att ha sin barnlösa vecka och som får panik när livet kommer i kapp, så att man missar sin egentid"
Ja ni..... Det gäller att hitta balansen. Själv sätter jag mig gärna med kaffekoppen i solen en dag som denna. Helt utan dåligt samvete. Jag tänker att vi behöver lära oss själva, och våra barn, att vi är beroende av både och för att må bra och hålla i längden. Att, å ena sidan, ta ansvar och dra sitt strå till stacken. Att göra sitt allra bästa när man skall väl skall utföra något, helst mer än det förväntade, men i andra stunden är det lika viktigt att veta vad man gillar att göra för att vila, och ladda sina egna batterier. Och dessutom faktiskt se till att göra det. Japp!   Bilder Noah Agemo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar