onsdag 19 oktober 2016

ÄPPELTIDER

Paj i alla former är SÅ gott! Både mat-och frukt/bärpaj. Just nu är det ju verkligen högsäsong för äppelpaj. Vi har flera träd hemma på tomten. Måste dock erkänna att vi är ganska usla på att ta hand om dem. Alla dessa bilder på äppelkorgar och musterier. Tyvärr. Det kommer troligen aldrig hända här, även om jag blir lika inspirerad varenda höst. Tack å lov kommer en stor del av alla äpplen till nytta i skogen numera, som lockbete för rådjur och älg. Well. 
Ett gäng pajer har det faktiskt också hunnit bli. Eftersom jag så långt det är möjligt undviker hälsoboven socker, så kommer här en som både är socker och glutenfri. Och supergod! Istället för vitt mjöl innehåller den mandelmjöl, havregryn och fiberhavregryn. 1 dl av varje. Alla ingredienser är,  såklart, ekologiska/kravmärkta.

Sötningsmedlet består av färska dadlar. 5 stycken.Dadlarna hackas fint. Antingen i maskin eller för hand. Det blir lite smetigt, men det gör inget;)
Dadlarna blandas ihop med 100 gr riktigt smör, torrvarorna och 1 matsked vatten. Rör ihop till en smulpaj. Strö degen över hackade äppelbitar, som först blandats med kanel.

Serveras ljummen med lättvispad grädde. Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar