måndag 17 oktober 2016

Cykeltur och livslång kärlek.

Villa La Madonna får man låna cyklar gratis. Så en av dagarna tog vi en heldagsutflykt med målet att bla äta lunch på en mysig restaurang som Marie tipsat om. Vi hittade aldrig restaurangen (istället gjorde vi en av våra sämsta matupplevelser någonsin, på någotslags arbetarhak. Något att minnas det också) men hade en superhärlig dag.
Bara några minuters cykelväg från hotellet ligger en söt liten by som heter Monastero Bormida. Där gjorde vi vårt först stopp för dagen. (man skall inte göra för stora ansträngningar utan kaffepaus) Bla besökte vi det gamla klostret som ligger mitt i byn. SÅ vackert.


Sedan susade vi vidare i de smala gränderna. Well. Susade och susade. Det gick kanske inte jättesnabbt och vi kom inte  jättelångt, eftersom jag ju måste stanna och plåta ideligen;) Man får ju liksom inte nog av alla vackra, pastelliga hus. Dessutom med en alldeles ny kamera som ju måste prövas i alla vinklar. Sa jag att jag har en väldigt tålmodig make?


Snart blev det iallafall "susa av", när vi drog vidare i den vackra naturen. SÅ mysigt det är att cykla! Det ger en sådan frihetskänsla på något sätt. Verkligen ett härligt sätt att upptäcka nya platser på.Man måste stanna och dricka kaffe ofta också. Och smyglyssna på gubbarnas skvallrande. (Ja, om man nu råkar kunna Italienska.....)
Alltså det finns inget som slår att få umgås med den här människan. För mig. Vi här hängt ihop i ganska exakt 33 år nu. 13 år var vi båda när hans bästa kompis ringde och frågade chans på mig, åt honom. Helt galet. Och fantastiskt. Det finns ingen som jag känner så bra och älskar så mycket. Vi har från början varit noga med att "jobba på" vår relation, investera i varandra. Det gör att kärleken, 3 barn senare och efter sisådär 26 års äktenskap, är djupare än någonsin och njutningen i att fortsätta upptäcka världen tillsammans total. Well. Det var ett litet stickspår i cykelturen.Cykelturen fortsatte över en vacker stenbro......

....... förbi en massa vackra hus....

...... böljande vackert landskap....
.....och tät vegetation. Kändes nästan som afrikas djungler på vissa platser.

När vi kom tillbaka till Villa La Madonna, blev det en bild i spegeln vid receptionen.....
...... innan vi avslutade med ett härligt bad......
SparaSpara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar