fredag 7 oktober 2016

Fredag. Så skönt. Sitter i soffan med datorn i knät och betar av lite jobb på mejlen. Att jobba med sitt eget företag är minsann det bästa. Att foga över sin egen tid och jobba när det passar en själv. Värt mer än alla pengar i världen.
 Samtidigt som jag scrollar runt på Instagram, och njuter av alla vackra fredagsbuketter och soliga höstbilder, så kan jag inte undgå nyheterna på tv. En fruktansvärd förödelse på Haiti, efter den hänsynslöst grymma orkanen Matthew. En förtvivlad medarbetare från Röda Korset tittar in i kameran och berättar att människor lider brist på allt. Inget vatten. Ingen mat.
 Det går inte att få ihop hur vi här hemma i trygga Sverige njuter av höstsolen samtidigt som människor kämpar för sina liv på samma jordklot. Det är inte rättvist. Samtidigt måste vi fortsätta med det. Att njuta och vara tacksamma över allt det fantastiks som vi har. OCH, samtidigt, kan vi vara med och göra livet drägligt för andra på ett väldigt enkelt sätt. Tex Swisha till Läkarmissionen på  90 00 217. En organisation som jag jobbat med under många år, och som jag har stort förtroende för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar