onsdag 4 mars 2015

Husets viktigaste rum…….


…..kan vara hallen…. Det är ju trots allt det rum man först upplever i ett hem. En stor ljus, välkomnande hall stod högt på Fru Vintage önskelista när hon letade hus för några år sedan. Hallen på bilden ovan uppfyller de kriterierna med råge! Golvet. Ljuset. Den vackra trappan. SÅ fint! För att inte tala om möbler och prylar. Helt i Fru Vintage smak.

Den här hallen är också väldigt tilltalande, trots att den inte ser så stor ut. Fint med den platsbyggda bänken och skåpet som ser ut att ha funnits där jämt, trots att det är nybyggt. Golvet är ju också helt fantastiskt charmigt!
Så smakfullt och trevligt med de gröna glasflaskorna, och det trärena, mot det mörka golvet.

Här var det soffan (den skulle passa perfekt hemma hos Fru Vintage) och den vackra dörren som tilltalade. SÅ vackert!
Denna hall ser ju också helt underbar ut med det fantastiska ljuset. Älsk på de tomma ramarna. Superfint!
Till sist några bilder från Fru Vintage egen hall. Ni som hängt på bloggen ett tag vet att de gröna dörrarna är en klar favorit därhemma. Dem snokade FV upp hos en f.d granne för många år sedan. De hade suttit i ett urgammalt växthus och stod nu i ett fallfärdigt skjul. Skam på torra land tyckte FV och tog mod till sig och frågade trädgårdsmästargrannen vad han tänk göra med dem. Han förstod inte hur Fru Vintage kunde vara intresserad av "sådan gammal skit".

 Allt på denna bild, utom kudden och ett par av hattarna, har Fru Vintage fyndat second hand. Alltså. Hur bra är det inte!? Att man kan inreda med personliga och udda prylar utan att det kostar en förmögenhet. PLUS att man samtidigt är med och stödjer en massa bra projekt ute i världen! Åtminstone om man shoppar hos oss på Läkarmissionen….

 Här kan du läsa en rar liten anekdot om soffan som Fru Vintage fyndat i vår butik i Arlandastad.


4 kommentarer:

 1. Vilken härlig inspiration du alltid kommer med ;))....så coolt du har i hallen;)...............jag gillar stilen, men det skulle aldrig passa här hos oss....man måste ju försöka
  hålla samma stil i hemmet....förutom i mitt bloggrum där går jag loss på råare stil ;))...och nu ska vi tapetsera och måla i vardagsrummet, men där måste jag också
  hålla mej till en "snällare " stil...men tapeten går i en rå men ljus stil ;)).
  Kram bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK snälla Bia för att du kikar in och ger fina kommentarer ;) Kram Fru Vintage

   Radera
 2. Var ju bara tvungen att titta in till dig och vilka bilder, superläckra. Gillade verkligen din hall med de gröna dörrarna, ser att du gillar kontraster som jag, din instavän VIOLA (violan9) själv bloggar jag på violasromantiskahem.blogspot.com sedan 6 år, har haft en blogguppehåll men längtan tog över så nu är jag tillbaka, ha en fin dag, VIOLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen åh! TACK för uppmuntran! Var ju tvungen att kika in hos dig också;) Jättefin blogg! Fru Vintage inser att hon ju varit på marknad hos dig, för att handla av Sofias Bod, som är en "gammal barndomsgranne"..... Kram till dig!

   Radera