torsdag 26 januari 2017

Dadlar for the win

Jag älskar Dadlar. Eftersom jag undviker vitt socker så är de perfekta att söta med. Denna bild är från ett inlägg om äppelpaj sötad med Dadlar. Supergott! Receptet hittar du under rubriken "Äppeltider".
Det blir ju ännu bättre när man läser hur nyttiga de dessutom är;

 En av dadelns viktigaste hälsoeffekter är dess förmåga att reglera ett friskt nervsystem, detta tack vare det rika kaliuminnehållet. Forskare menar att ett högre intag av kalium (ca.400 mg) kan minska risken för stroke med 40 %. Dadlar innehåller även ämnen som kan minska det dåliga LDL-kolesterolet. 

Dadlar för en välmående mage
Nikotinsyran i dadlarna kan hjälpa mot tarmbesvär och regelbundet intag av frukten kontrollerar tillväxten av patologiska organismer och bidrar till tillväxten av de nyttiga bakterierna som behövs för en välfungerande tarm. Dadlar är även rika på fibrer och har en milt laxerande effekt och kan hjälpa den som lider av förstoppning. Studier har även visat att dadlar effektivt kan förhindra cancer i magen. 

Full med viktiga näringsämnen
Dadlar innehåller rikligt med näringsämnen, inklusive sju olika vitaminer och tio mineraler såsom till exempel C-vitamin, A-vitamin, flera B-vitaminer, kalcium och järn. De är även rika på kalium och niacin. Till exempel järn nödvändigt för produktionen av röda blodkroppar som transporterar alla näringsämnen till cellerna. Magnesium är viktigt för utvecklingen av friska ben och för energiomsättning. Dadlar är dessutom kolesterolfria och innehåller lite fett.

Hur bra. Perfekta tilltugget till kaffet när sötsugen sätter in....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar