onsdag 13 november 2013

DIY vetja!

 Det fanns en period i Fru Vintage liv då hon länsade närliggande second hand-butiker på alla deras retrotyger, linnedukar, spetsar, gamla fina knappar och annat vackert.
 Sedan skapades det för fulla muggar hemma i ateljèn på gården. Mest barnkläder men även kuddar, väskor och sjalar. Här kan du se mer av detta om du blir nyfiken. Och här. Och här. Och här. Och här.
Jamen för återbruk är väl ett utav de vackraste orden. Att bruka något igen. Istället för att kasta. Bra för miljön, bra för plånboken. Dessutom mjukt och skönt och alla ev gifter är borta. Så varför inte ge dig ut på skattjakt på loppisar och second hand-butiker. Och skapa personliga kläder och kuddar. (baskunskap i sömnad kan nog vara bra att skaffa sig först;) Eller häng bara fram dina textilfynd som prydnad. Fru Vintage svängde ihop en gigantisk kudde, av ett stort tavelbroderi, häromdan. Så helt har hon inte slutat producera. Hon återkommer med bildbevis framöver. Ha en fin onsdag!

2 kommentarer:

  1. Härligt och underbara tyger!! Själv sydde jag klänningar av gardiner till min dotter när hon var en liten tjej, nu skrattar hon mest när vi pratar om det. Fast det är ju det vi gillar :)) återbruk. Ha en trevlig kväll Fru Vintage. Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Återbruk på allra bästa sätt! Så himla sött!
    Kram Åsa

    SvaraRadera