tisdag 12 november 2013

8 rum och kök!

Fru Vintage har gått och blivit kär. I ett helt fantastiskt sommarhus från sekelskiftet! Uppfört 1907 med de flesta av originaldetaljerna kvar; golv, tak, lampor, beslag, dörrar och färger. Senaste ägarna är barnbarnsbarn till arkitekten Alfred Grenander. Född i Skövde men mestadels verksam i Tyskland. Många av möblerna, som fortfarande finns kvar i huset, var, precis som huset, ritade av honom.
Vilken sagolik pärla! Titta bara på det fantastiskt vackra taket! Och golvet! Och den inbyggda hyllan med skåp. Fru Vintage blir knottrig av förtjusning över att detta är bevarat efter så många år.
 Köket är helt intakt från 1907. Tänk, här har 4 generationer, under en period av 106 år, intagit frukost och lunch under somrarna. Middagen antar Fru Vintage att de åt i salongen. Eller kanske ute i den enorma trädgården. Eller på någon av glasverandorna om det var lite kyligt.....
 Det finns gott om plats för hela stora familjen! Och alla sommargäster som kommer och hälsar på.
 Tänk att få somna här. Till fladdret av tyllgardin i det vackert välvda fönstret.
 Men först vill Fru Vintage spendera några timmar i sitt arbetsrum och ateljé. Där skulle hon sitta och skapa sent på kvällarna, efter en lång dag på den närliggande stranden. Jojomensan.

 Här, på den minsta glasverandan, kunde hon sitta och dricka sitt tidiga morgonkaffe. Och invänta att resten av huset skulle vakna till långfrukost ute i bersån.


 Ja minsann, allt detta kunde bli hennes om hon bara kunde hosta upp de 19 miljoner som barnbarnsbarnen begär. Och om hon kunde tänka sig att flytta till Falsterbo.

2 kommentarer:

  1. WOW vilket jäkla hus! Helt enormt fint!!!! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur!!! Helt galet fint!! Undrar just varför barnbarnsbarnen inte behåller det...... Fru Vintage skulle vilja flytta in på stört!

      Radera