torsdag 14 november 2013

Det var bättre förr......

 ......iallafall när det kommer till design på bruksprodukter. Alltså hur vacker är inte denna symaskinspjäs! Så fint med de snirkliga detaljerna, guld-dekoren och träskivan. Vilket smycke!
 Denna fantastiskt charmiga kassa-apparat är tung som bly, men pryder sin plats vart som helst i princip. Om du frågar Fru Vintage.
 Den antika barnsängen var en gång bäddad med stärkta lakan, hemmasytt lapptäcke och randig madrass i kraftigt tyg. Här får den nu vara med och bidra till att mammor i Kongo och Tanzania får en säker förlossning.Fint. Och viktigt.

 Kanske var skolbänkarna inte särskilt bekväma när det begav sig. Dock väldigt fina att se på. Denna skönhet räddade Fru Vintage från att bli kaffeved.
Alla bilderna är från en plåtning till vår webaid-shop på Läkarmissionen. Bakgrunden är en antik pressening. Visst är den makalöst snygg!? Fru Vintage hade det roliga jobbet att hitta alla gamla  fina möbler och prylar. Mycket kom faktiskt direkt från logen hemma på gården. Sa jag att hon är en riktig ekorre den där Fru Vintage.....

6 kommentarer:

 1. Kan inte annat än att hålla med, vackert och framför allt kvalitet! Kanske inte så praktiskt alla gånger men en fröjd för ögat är det allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, inte minst kvalité! Och sant det du säger att det kanske inte alltid var så praktiskt. Men snyggt är viktigare;)

   Radera
 2. Vackert och använt! Tänk om jag hade ett större hus.....
  Kram camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju dilemmat. Man får aldrig tillräckligt stort för att få plats med allt fint som finns;)

   Radera
 3. Underbara bilder och en underbar blogg som förenar både nytta och nöje. Jag är en av de där följarna som du frågade efter i ett tidigare inlägg, en som för något år sedan bara snubblade in på din sida och blev fast. Ingen egen blogg än, dock...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt att du "ger dig till känna"!! Kul att du gillar blandningen av nytta och nöje! Det gör Fru Vintage riktigt glad ;)

   Radera