tisdag 13 september 2016

Villa La Madonna del 1 När man kommer till ett hotell och nyckelskåpet ser ut såhär,;ja då vet man sannerligen att man kommit rätt. Till det fantastiska boutiq-hotellet Villa La Madonna! Stället där ALLT är planerat och designat in i minsta detalj. När man dessutom råkar ha turen att vara där samtidigt som en av systrarna som startat och äger stället, Marie Eklund, ja då kan det inte bli mycket bättre. Marie  (och hennes syster Annika Eklund) kommer ifrån Ulricehamn, där Fru Vintage själv är uppvuxen. Jamen är det inte lustigt. Kanske att detta faktum att vi faktiskt är glada västgötar båda två bidragit till den totala upplevelsen av dessa underbara dagar. TACK Marie för ditt varma välkomnande och din generositet under vår vistelse hos er. Det satte verkligen guldkant på besöket!


Villa La Madonna ligger i den vackra Bormidalen, i regionen Piemonte i Norra Italien.

Omgiven av böljande rader av vinrankor och tunga ,mörkblå, vindruvsklasar ,hittar man paradiset på jorden.

Vingården Villa La Madonna har sitt ursprung från tidiga 1600-talet och är en av de få gårdar som idag skyddas av UNESCO. Bara en sådan sak liksom.
När man sedan kommer in möts man av himmelriket, iallafall om man nu, som Fru Vintage, är intresserad av inredning. Allt är genomtänkt med en sober och supersnygg färgskala. Alla detaljer passar ihop ovh är utvalda med total fingertoppskänsla. Färska blommor och vackra stilleben i varenda hörn.

Inredningsstilen är SÅ snygg. Sammetssoffor och mörka Thonetstolar blandas med snirkliga speglar och mässingsdetaljer. Gah. Varenda möbel och pryl skulle passa perfekt hemma hos mig. Jag har tagit massor med bilder så det lär bli många, rena inredningsreportage framöver. Så håll utkik.Över hela hotellet ligger det dekorativa högar med coffe table böcker, magasin, inredningstidningar och designböcker.
Vyn från restaurangen och den stora terassen, där alla måltider serveras, är makalös. Så vackert så att man knappt kan andas.
Jamen vem skulle inte trivas med att dricka sitt morgonkaffe med den här utsikten liksom!?
Eller äta en utsökt (maten var himmelsk) middag här!?

 När man inte tror att det kan bli mycket bättre, ja då kommer man till poolområdet. Ojojojojoj.

Med en dusch som skulle göra Ernst grön av avund......
 .....och med vindruvsklasar så nära så att man bara kan sträcka ut sin arm för att nå en....
 .... ja.... man saknar liksom ord för att beskriva denna plats.... Den måste helt enkelt upplevas. För den som inte har möjligheten till det, så kommer Fru Vintage bjuda på många frestande bilder framöver. Var så säker!

1 kommentar: