tisdag 27 september 2016

MITT KÖK

Alltså. Kök. Finns det något mysigare!? Den finns ingen plats i ett hem som jag trivs så bra i som köket. Det är liksom hjärtat i ett hus. Att sitta runt köksbordet, oavsett om det är med en kopp kaffe, söndagsstek  eller av snabbmakaroner (å vad sugen jag blev på det! Det blir inte så ofta längre, när man inte har några småbarn som bestämmer menyn) Det blir liksom intimare samtal kring köksbordet än i vardagsrumssoffan
Jag får många frågor om vårt kök och nu tänkte jag ta mig tid att svara på endel av dem. Först och främst gällande köksskåpen så är det en mix av stommar från det blågula varuhuset och fronten som är platsbygd av min man. Vi letade länge och väl bland alla dyra märkeskök och insåg att de flesta av dem var gjorda av exakt samma stommar. Det var ingen skillnad på dem från Ikea och superdyra märkeskök. Så vi bestämde helt enkelt att köpa den billiga inredningen och att bygga skåpen själva.
 Vi har valt, som de flesta andra idag, att inte ha några överskåp, utan endast öppna hyllor. De som sitter ovanför diskbänken byggde maken av breda plank som vi klädde in i plåt. Vi lät helt enkelt vårt lokala plåtslageri knäcka till dem i rätt storlek. Konsolerna har vi plockat ihop från gården här hemma. De är gamla och rostiga och passar perfekt in i stilen som vi ville skapa. En mix av lantligt och industriell stil.
 Det mesta av vårt porslinet, förutom det som står i de öppna hyllorna, får plats i vitrinskåpet. Det är byggt av gamla pardörrar som jag köpte via Blocket för många år sedan. När vi renoverade köket i våras så målade vi resten av köket i en liknande grå kulör som pardörrarna.
 Något som jag är väldigt nöjd med i vår köksrenovering, är att vi tog in snickarbänken från verkstaden. Den står nu mitt i köket och är perfekt både som avställningsyta och arbetsbänk. Industrilamporna som hänger i taket är också gamla och rostiga och passar perfekt som punktbelysning när man förbereder maten.

En annan sak som jag är jättenöjd med i vårt kök är placeringen av diskhon. Att stå och titta ut över hästhagarna när man diskar är sk vardagslyx. Fler bilder från min favoritplats i hemmet, köket, kommer framöver, så håll utkik. Bilderna tagna av Noah Agemo


1 kommentar: