tisdag 20 september 2016

Älskad köpmandisk

För typ 10 år sedan köpte vi vår fina köpmandisk. Den hade stått i en gammal cykelverkstad under många år. Eftersom den var lappad och lagad, och full med stora hål i vissa lådfronter, så var vi tvungna att måla den. Först blev den vit och stod i vår hall fylld med vantar, mössor och liknande. 

 När vi renoverade vårt kök  första gången, här hemma på Bromsta gård, så byggde vi ihop den med två stora gamla fönster. Under flera år fick den sedan tjäna som en del av vårt stora porslins- och diverseskåp.
I våras var det dax att utvidga köket, riva några väggar och få det rymligare. Ojojoj vad jag ritade många gånger för att få in vår älskade köpmandisk på ett bra ställe. Helst hade jag velat ha det kvar med fönsterdörrarna som porslinsskåp, men det gick inte att få till. Vårt hus är ju från 1600-talet, så inget är rakt och dessutom har vi originalbjälkar i taket som vi såklart vill ha kvar, vilket gör att taket är lägre på vissa ställen. Så tillslut blev lösningen att köpmandisken fick stå fritt, utan dörrar ovanför, eftersom taket är för lågt. Den målades ljust grå, samma kulör som resten av köket och nu rymmer den allt möjligt, från plastpåsar till servetter och stearinljus. Det blev rätt fint utan glasdörrarna också. Då kan man fylla den med fina saker och pynta efter säsong...
Bilderna är tagna av Noah Agemo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar