måndag 2 december 2013

KAFFEKALAS I ADVENT


Jamen visst är det väl en mysig tid nu i advent! Fru Vintage njuter av mörkret som gör att man kan tända ljus för att höja mysfaktorn. (Och för att dölja den obefintliga städningen) I helgen dukade hon upp till adventskalas för släkt och vänner.


På det fantastiskt vackra våningsfatet, gjort av second hand-fat monterade ovanpå varandra, passade små Pepparkakscupcakes med lingonfrosting. Här hittar du receptet, som var så enkelt att t.o.m Fru Vintage fick till ett godkänt resultat. 


 Pepparkakorna är såklart gjorda av Rosendals pepparkaksdeg. Den har hon gjort i många år och är den självklara favoriten.  Den kokta sirapen gör dem knaprigt sega. SÅ goda! Vackra att servera i en antik plåtlåda på gammalt vackert tidningspapper.

Kaffet serverades ur Fru Vintage samling av udda koppar. Denna gång var det de blåvita skönheterna som plockades fram. Dessutom fick hon användning av sin lilla nyinköpta kaffekanna från en dockservis. Perfekt för mjölken. Ha nu en fantastisk vecka!  Försök skaka av dig alla krav i advents-och jultid. Tänd ett ljus och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar