onsdag 4 december 2013

En guldsoffas bekännelser!

En av våra soffor i second hand-cafèt i Vällingby har fått en alldeles speciell uppgift på "gamlada`r". Fru Vintage misstänker att de andra faktiskt är lite avis. Med jämna mellanrum har hon(soffor är väl alltid hon?) blivit hämtad med specialbeställd taxi (nåja, lastbil från fraktfirma) och sedan fått stå till allas beundran längst fram på Scandiabiografens scen! Klart de andra cafè-sofforna blir gröna (?) av avund.
 Men det är trots allt så att guldsoffan det handlar om är precis lagom stor. Lagom mjuk och snirklig på soffkrönet. Sammetstyget med guldmedaljonger gör sig dessutom perfekt i en anrik biografmiljö.
 
Men troligen ligger de andras avundsjuka främst i alla trevliga människor som "den utvalda" får träffa på sina utflykter. Och för att de faktiskt sitter i henne och hennes bihang. (läs fåtölj)
Elsa Billgren är en av dem.
Jonas Hassen Khemiri en annan.
Nu senast i november var det självaste Jonas Karlsson.
Och Läkarmissionens egen stjärna Johanna. Hon var där och berättade om vårt arbete på Panzisjukhuset i Kongo. Att du kan ge bort världens bästa julklapp!
En annan av Läkarmissionens stjärnor, Eventchefen Henrik, var också på plats.
För att sälja Dr Denis Mukweges viktiga bok. Den handlar bla om 40.000 kvinnor som blivit opererade, av honom och hans kollegor, efter grymma våldtäkter i skuggan av kriget i Kongo.Lyssna till Dr Mukwege på söndag och/eller beställ hans bok här.
Och sist men inte minst; eldsjälen Carina Nunstedt som är drivkraften bakom Books and Dreams, och eventet på Scandiabiografen. Här kan du hålla utkik efter vårens möjligheter att se den speciella guldsoffan på plats.
Nu är uppdraget utfört för sista gången i år. "Den utvalda"inväntar sin sena taxi (nåja) Snart är hon tillbaka i sitt mysiga cafè där hon faktiskt trivs minst lika bra. Bilderna är från Books and Dreams,samt Fru Vintage egna.

2 kommentarer:

  1. Kul skrivet :) Och soffan är ju så otroligt vacker också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Eller hur, visst är hon fin!

      Radera