onsdag 10 juni 2015

Vintagefynd!Fru Vintage tänker att ett fynd inte alltid handlar om pengavärdet. Att det automatiskt handlar om att man köper något väldigt billigt. Nej, det kan lika gärna handla om att man plötsligt hittar den där speciella prylen till en samling. Eller man helt oväntat ramlar över något fint eller roligt som man helt enkelt blir kär i.  Det kan också vara att man, en vacker dag, springer på det där som man tittat efter så länge. Så var det med plåtskåpet från Vetlanda, som hon visat upp många gånger vid det här laget. Det kostade allt sin slant, men var precis det där som hon trånat efter men inte hittat.
 Germanyvasen på bilden ovan var också ett fynd. Inte minst för att det var precis i "rätt" färger i FV tycke. Men just i detta fall också för priset, som var ynka 20 kr. Hon hittade den i fyndlådan på en gårdsloppis en sommar för några år sedan.


 Den lilla vägghängda plåthyllan med lådor är också ett älskat fynd. Den hittade FV i den gamla verkstaden på gården som hon och familjen köpte för några år sedan. Då var den fylld med spik och oljiga prytlar. FV såg dock direkt att den skulle göra sig mkt bättre inomhus. Och visst är den väl som ett smycke där den hänger? Perfekt för smink, spännen och hårtofsar minsann.
Fru Vintage samling av Babushkadockor är också något som hon värderar som riktiga fynd. Varenda gång hon ser dem i en second hand-hylla så blir hon lite varm i hjärtat. Och kan liksom inte låta bli att betala för att ytterligare en liten dam skall få trona i den lilla gruppen. Vilket är ditt bästa fynd?

1 kommentar:

  1. Tror säkert du skulle ha hittat några fynd i min loppis !!.....ibland skulle man önska att folk som kommer hade lite fantasi !!...men tyvärr så är det inte så....
    Ja ja, så är livet ;))).......ha en fin helg nu....här råder student yra...dottern tar studenten i morgon så nu är det nedräkning ;))
    Kram bia

    SvaraRadera