tisdag 20 december 2016

Ekologisk egen-stoppad korv....?


Alltså. Det är ju inte helt lätt att få den där totala julstämningen just nu. Det småduggar ute och all snö är borta. Men framför allt detta mörker som utspelar sig ute i världen. Jag tänker att vi ibland behöver fråga oss vad som är det viktiga kring julen. Vad är det EGENTLIGEN som skapar stämning. Vi fokuserar lätt på allt det ytliga. ALLT måste vara perfekt. Från barrtätheten på granen till jagandet efter den perfekt julklappen. Till någon som redan har allt.... Låt oss tagga ned lite kära vännen. Det blir jul, oavsett om du hunnit stoppa den där ekologiska korven eller inte. Det viktigaste är ändå gemenskapen med familj och vänner kring jul! Den som är så självklar för många av oss. Men långt ifrån för alla. Långt ifrån. Så låt oss, lite extra just den här julen, fokusera på det som betyder ngt i längden. Inte gripas av stress utan njuta och glädjas åt allt det fina vi har. Att vi lever i ett land utan krig och svält. Låt oss bäras av tacksamheten och inte av fruktan för vad som kan hända härnäst. Låta ljuset vinna och inte mörkret. Njuta av julens verkliga budskap om glädje och hopp! Kanske kan du ge lie extra av det i juletid, till någon i din närhet.
I år skall vi, för första gången på typ 20 år, inte fira jul hemma. Vi åker istället till min storasyster i Fornåsa. Supermysigt! De bor på en liten gård ute på landet, så det blir skön julstämning på direkten liksom. Jag är ju, som du kanske vet vid det här laget, inte särskilt road av julpynt och krimskrams. För mig räcker det med granris och blommor så är jag i hamn;)
Dukningen på bilderna är gjorda med ärvt porslin från farmors syster Astrid. Duken och servetterna är skuggväv i jute, köpt på Plantagen. Tabletterna under varje kuvert är gamla Husmodern från 1921. Dem köpte jag på en loppis för en krona styck. Alldeles för billigt.
"Pyntet" består av massor av levande ljus, gamla vackra kopparkannor inhandlade second hand, grankvistar med kottarna kvar (ja det är riktig snö kvar;) Det är kallt i gamla timmerhuset vintertid) Ljushållarna är gamla bakformar, så även servettringarna. Med önskan om lugna dagar, utan stress, ända gram till dopparedagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar