tisdag 19 maj 2015

Vår i timmerhuset del 2

 Här kommer lite fler bilder från plåtningen i timmerhuset. Fru Vintage var ute efter en lite rustik, lantlig känsla i naturnära färger.
Porslinet som hon dukat med är en blandning av arvegods och second hand-fynd. Var inte rädd för att använda olika mönster tillsammans. Här binds de ihop av att färgerna går i samma bruna skala.

Att bygga dukningen på höjden blir snyggt och effektfullt. Här har FV använt en upp-och-ned-vänd kaffekopp för att få upp dukningen ett snäpp. Gamla vackra linnehandukar med monogram blir snyggt som servett till varje kuvert. Besticken är inrullade i en bit gammalt brunt tidningspapper med ett grovt snöre runt.

 Fru Vintage älskar att använda ovala uppläggningsfat som mattallrik. Så fint när det sticker fram under assietten. En mattallrik måste ju inte vara rund…..

 Små metallbrickor med gamla rostiga kakformar blir snyggt tillsammans med ett värmeljus.
 "Dukarna" är säckväv i olika utföranden. Den undre köpt FV på rulle i en webbutik för lantbruk på nätet. Den övre är skuggväv från Plantagen. Mässingsljusstakar och bruna medicinflaskor bidrar till den rustika känslan i denna dukning.

Sedan är det såklart ett plus om man har har ett gammalt timmerhus att duka i ;) Fortsättning följer. Fru Vintage har fler bilder att visa, inte minst på väggdekorationen i timmerhuset. Och på hur hon gjorde flagg-girlangen. Håll utkik! Bilderna är tagna av fotograf Noah Agemo

1 kommentar:

  1. Läcker dukning...tänk att jag har liknande prylar bl.a i min loppis,men det är helt fel kunder som kommer antar jag, för jag får inte sälja gamla tallrikar och
    lite svarta silverfat...tänk om kunderna kunde fatta vad man kan göra av alla saker....men man måste ha fantasi !!!
    Kram bia

    SvaraRadera