fredag 5 december 2014

Hävt köpstopp och barnhem…..

 Igår skulle Fru Vintage leverera lite material till vår butik i Arlandastad. Innan hon klev in i butiken påminde hon sig själv om det pågående köpstoppet. Om att maken hennes tycker att hon snart kan starta sin egen second hand-butik där hemma på gården. Ja för det finns ju så mycket fint i alla våra butiker och det är svårt att låta bli att shoppa. Inte minst när man vet att överskottet går till så många bra projekt över världen.

 Det blir såklart ännu svårare när man liksom hör vissa saker "ropa på en" när man går genom butiken. Så var det även denna gång i Arlandastad. Tavlan ovan. Så vacker. När Fru Vintage vände på den och läste att den hängt på "barnhemmet Solvik utanför Valla"blev hon alldeles berörd och varm i hjärtat på nåt sätt. Hon började direkt tänka på de små människor som tittat på den varje dag. Undrar vad som hände med dem sedan? Hur har de det idag? Hon har försökt googla men hittar inte så mkt info. Är det någon som vet något om Solviks barnhem?
Det får henne också att bli stolt över de projekt vi på Läkarmissionen stöder där barn är inblandade. Här kan du läsa mer. Här kan du även följa Vimmelmamman som just nu är på resa till Kiev för Läkarmissionen. Läs om när hon är med och delar ut julklapparna som samlats in i projektet Action Julklappen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar