fredag 9 maj 2014

Fru Vintage dukar upp


Fru Vintage lade just till en ny etikett här på bloggen. Den heter som rubriken säger och innebär att hon kommer att dela med sig av lite tips för att piffa hemma-dukningen en aning.  Till vardags och till fest. Det blir bla vårdukning för kaffe-repet under blommande äppelträd, familjemiddag i industri/vintage-stil, blåvit brunch m.m. Gemensamt för alla dukningar är att de till största delen innehåller porslin och dekor inhandlat i second hand-butiker, loppisar och antikaffärer. Prisvärt och personligt!
Först ut är en liten middag för två i sköna naturfärger. Här är juteväv, trädetaljer och grova snören stilbildande. Porslinet går i crèmefärg och brunt. På vissa restauranger har det blivit populärt att ha färska örter på bordet, som gästen kan plocka av och strö över maten. Det passar utmärkt även till middagen hemma, inte minst till denna dukning. 
 Att vira in besticken i en bit gammalt tidningspapper med ett grovt snöre runt är enkelt och effektfullt! Resten av tidningen kan du använda som tallriksunderlägg.  I den lilla plåtasken kan man med fördel lägga små hemliga lappar till personen mitt emot. Som hon eller han kan läsa till kaffet.
 En gammal oputsad matsked passar perfekt som personligt saltkar. Snyggt och praktiskt.
Ljusstakarna är köpta second hand för några kronor styck. De blir snygga att ställa tillsammans i en stor grupp. Lycka till med helgens dukning!

3 kommentarer:

 1. OMG snyggt älskar de där träljusstakarna har oxå fyndat ett gäng..i morgon har vi Spira här på Öland så då tänker jag banne mig stanna till på varenda ställe där det stå LOPPIS på Ha en fin kväll tjingeling från Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen åh TACK! Det låter fantastiskt med en massa loppisar!!!! Ha en fin kväll och helg du också!!

   Radera
 2. Verkligen jättesnyggt! Ser fram mot kommande dukningar:)
  Kram Åsa

  SvaraRadera