fredag 14 mars 2014

Ett gammal franskt skåp.....


 Fru Vintage skulle ju berätta lite om det gamla skåpet som syntes i bakgrunden på bilderna igår. Men så vände hon sig om och fick även en bild på fönstret som hon, nåja, snarare maken, äntligen fick på plats nyligen. Det har hängt med några flyttar och äntligen hittades en bra plats att sätta in det. Senast fick det tjäna som dörr i ett hemma-byggt skåp i köket i en fd bostad. Sedan har det som sagt flyttat med i olika hem, bara för att det är så fint! Inte minst det rostiga handtaget.
 Så till skåpet som Fru Vintage hittade på blocket, i jakt på en fin gammal pjäs som kunder rymma lakan, handdukar o annat. Fint va!? Det är ursprungligen från Frankrike och togs till Sverige genom företaget House Doctor. Fru Vintage köpte det av en man vars fru, precis som hon själv, hade en förmåga att samla på sig lite för många skåp.....
 Skivorna kring nyckelhållen,samt knopparna som sitter som handtag, är tyvärr inte original.  Som ni säkert ser. Fru Vintage har tänkt byta ut dem till något mer passande, men har inte hittat något.
"Dörr-stoppen" ser dock ut att ha hängt med från början. Visst är det svårt att förstå sig på folk som inte låter originaldelarna sitta kvar! Nåja. Imorgon är alla (de flesta) roliga loppisar och second hand öppna runt om i landet. Bara att ge sig ut och fynda ett skåp eller två! Trevlig helg på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar