måndag 24 juni 2013

Plåtburkar åt alla.....


så skall ropen skalla! Ja, för ingen kan ju få för många plåtburkar i sin samling! Ingen. Tänk att få sitt vetemjöl i en vacker plåtburk i blått och vitt när man handlade! Eller "Kakstabilator" i en cremefärgad variant med snirklig text. Då hade nog t.o.m Fru Vintage fått lite lust att baka......


Hon är iafall glad att de finns kvar till oss efterlevande på 2000-talet, alla dessa färgglada dyrgripar. De pryder sin plats i vilket skafferi som helst minsann. Och skall så klart fyllas med socker, musli och annat för att få fylla sin funktion igen på gamlada`r. Och glädja oss moderna människor med sin blotta uppenbarelse! För det är ju så mycket trevligare att ösa fullkornsgrynen till morgongröten ur en charmig Bon-Bon-burk. Än en ful och tråkig papperspåse! Eller vad tycker du? Vad använder DU alla dina plåtburkar till?


4 kommentarer:

 1. Det kan mycket väl vara klassat som mord men jag använder mina plåtburkar till ytterkrukor. De står så fint vid min entré vid husknuten lite sådär lagom slitna. De som går förbi får ju också glädje av de fina burkarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Inte om du frågar Fru Vintage;) Det viktigaste är ATT de används, och inte till vad!! Fortsätt du att glädja förbipasserande med dina ovanligt snygga ytterkrukor! Kramkram

   Radera
 2. Gamla plåtburkar är så praktiska! Spelar som sagt nästan ingen roll vad de används till bara att de används. Jag har en del burkar i skafferiet som används till de de är ämnade för: vaniljsocker, kakao, kaffe, bakpulver etc. Sedan finns de de burkar jag har muffinsformar, skruv eller dyl i :)

  SvaraRadera
 3. de är jättefina! men ofta är de rstiga inuti, vågar man ha matvaror i den då undrar jag..? :)

  SvaraRadera