fredag 11 januari 2013

Valvaka ger aptit....


 .....tycker skådespelerskan Rosa Andersson och dukar upp med rosa kaffekoppar på en härlig 50-talsduk i grönt.
Lennart Hyland dukar upp till söndagmiddag med gult porslin på djupblå duk till sig, frun Tuss och barnen. Med prästkragar som dekoration mitt på bordet så kan det väl knappast bli svenskare? Kanske något att ta efter till studendukningen i sommar.


Kungligt barnkalas blir det när Kerstin Bernadotte dukar med ballonger, blått och rött glasporslin och vackra servetter vikta till svanar. En liten present ligger som en överraskning vid varje kuvert. Rart eller hur!


Till sist så skulle Fru Vintage gärna vilja ha den vackra grå duken, designad Viola Gråsten, som hon dukat till förlovningsmiddag på. (Ursäkta dålig bildkvalitè men det var svårt att fota av från tidningen) Hoppas iallafall att du nu har fått lite kreativa uppslag inför vårens alla festliga dukningar. Kanske kan man konstatera att själva porslinet var den stora delen av dukningen under denna tid? Numera är vi kanske lite mer kreativa, med blommor i provrör, dekorationer från naturen osv. Eller vad tycker du? Vad är skillnaden mot våra dukningar idag?

3 kommentarer:

 1. Hej hopp!
  Vilken finfin blogg det här är. Gillar dukningstipsen skarpt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Tack Tant Emma! Vad roligt att höra! Det värmer hjärtat på Fru Vintage;) Trevlig helg!

   Radera
 2. Åh, vad det är roligt att titta på sådana där gamla bilder!

  SvaraRadera