fredag 9 juni 2017

Hos mamsen på Larsgården


I början på veckan var jag och dotter E på besök nere hos mamma/mormor i djupa smålandsskogarna. Hon har precis flyttat in i världens trevligaste lilla stuga på Larsgården utanför Aneby. Ett litet timmerhus i två plan. E och jag sov som prinsessor i sovalkoven på övervåningen. SÅ mysigt! Mamsen är, som ni ser, en fena på att få det hemtrevligt och fint. Hon och jag har varit på otaliga loppisrundor genom åren och hon har samlat på sig så mkt vackert som gör hennes hem så snyggt och personligt.

På bilden ovan ligger hennes hyresvärd Lasse på en sk Stockholmsbänk. Dessa har tillverkats i över 100 år. På 70-talet fick företaget som Lasse då arbetade för, en beställning på en hel långtradare med bänkar. Längdmåttet var väldigt viktigt; 210 cm. Detta för att "luffarna"skulle kunna ligga raklånga och sova på dem. Fint.
Det var bara det att det var så bråttom med den stora leveransen till storstan, så färgen hann inte torka ordentligt.När den stor långtradaren rullade in i huvudstaden med 100-tals bänkar, hade de klistrat ihop sig och gick knappt att få isär. Det var bara att rulla tillbaka till fabriken i Aneby och lackera om dem. Så kan det gå när man har för bråttom....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar