måndag 4 april 2016

PLÅT

 Plåt är ett material som figurerar rätt frekvent i hemma hos Fru Vintage. Eftersom hon gillar den industriella stilen så dras hon som en magnet till burkar, lådor, lampor och skåp. I plåt. Hon har jobbat rätt hårt vissa av sina fynd. Som dessa rostiga gamla förvaringslådor som har en alldeles speciell historia.
För några år sedan var FV på långresa till Katmandu, huvudstaden i Nepal. På en av stadens alla marknader såg hon en hel hög av dessa dyrgripar travade mot en vägg. Det visade sig att dessa användes för att frakta sjalar, stickade tröjor, skinnväskor och annat som såldes på marknaden.
Gissa om marknadsförsäljaren såg minst sagt förvånad ut när Fru Vintage bad att få köpa 2 av de rostiga lådorna. Det tog lååååång för honom att förstå att det verkligen vad det hon menade. Som den affärsman han var drog han till med en, för honom, rejäl summa. Dock tyckte Fru Vintage faktiskt att de var värda sina 30 kr/styck. Inte helt lätt att få med dem hem på flyget sedan, men som tur var fick de, med nöd och näppe, plats i de extrastora resväskorna som fick inhandlas för ändamålet..... #vadgörmaninteförlitefininredning

1 kommentar: