onsdag 14 maj 2014

Bröllopstider!

 Fru Vintage konstaterade just att det faktiskt var nästan 4 månader sedan hon hade ett inlägg om vintagebröllop. Det är såklart alldeles för länge! Dessutom har hon fått många nya bloggläsare sista tiden, så det kan vara på sin plats med lite favoritbilder i repris. Här kommer därför en hel radda från bröllopet som hon stylade förra sommaren!
Det är, som bekant för många, väldigt poppis med just vintage-tema på bröllopen numera! Och det tror jag det! Det blir ju otroligt personligt och mysigt med udda porslin och blommiga kaffekoppar.
 Som servetter använder man med fördel gamla vackra linnehanddukar med monogram.

 Perfekt är också de underbara uppläggningskarotterna som finns till alla gamla serviser. Otroligt vackra men också väldigt praktiskt med locken som hör till.
 För att inte tala om känslan att bli serverad kaffe ur en sirlig gammal kaffe-kanna. Magiskt!
 
Pricken över i, om du frågar Fru Vintage själv vill säga, blev Damernas Värld från  50-talet. Ett fint tallriksunderlägg som gästen sedan fick ta med sig hem som en liten present.
Bäst av allt är väl ändå att allt detta fantastiska finns att köpa i second hand- och vintagebutiker! Bra för miljön. Bra för plånboken. Handlar du dessutom på Läkarmissionen så är du med och förändrar framtiden för utsatta människor! Dock behöver man börja sitt samlande i tid. I alla fall om man har många gäster och skall få ihop alla tallrikar, koppar och annat i rätt stil. Lycka till med sommarens alla begivenheter! (för dukningen ovan passar såklart även för midsommar, student och alla andra festliga tillfällen)

1 kommentar:

  1. Mycket tjusig dukning och dessutom ett sunt inlägg i bröllopshetsen.
    En av de vackraste brudbuketter jag sett var bruden som hade plockat några stora ormbunksblad i skogen och bara bundit om ett par knypplade och virkade band som fick hänga ner. Snyggt, billigt och återanvänt.
    Allt gott

    SvaraRadera