torsdag 17 oktober 2013

Industrial style.....


 Fru Vintage tänker idag tillbaka på sin resa till Nepal för 1 1/2 år sedan. Och på hur olika världar ibland krockar på ett lite lustigt sätt.... Då hon själv älskar industri-vintagestilen så var ju högen med gamla rostiga plåtlådor tex rena inredningsskatten. Marknadsförsäljarna däremot, som bara såg dem som nåt att packa sjalar och tovade mössor i, förstod inte frågan då Fru Vintage bad att få köpa ett par av dem. Skrattande pratade de på nepali sinsemellan och Fru Vintage förstod att de drog till med ett hutlöst turistpris när de nu fick chansen. Omräknat till svenska kronor blev det 20 kr/st..... Ah! Tänk om hon kunnat köpa med sig hela högen! 2 stycken lyckades hon dock forsla med på flyget och de pryder nu sin plats i vardagsrummet hemma på gården. Ja, bildbevis kommer.
Kvinnan som sålde ris höjde också frågande på ögonbrynen när hon tillslut förstod att Fru Vintage ville köpa säckarna och inte riset. Tur att hon inte vet att den tossiga svenskan nu sytt kuddar av dem.....

1 kommentar:

  1. Så jättesnygga plåtlådor! Har en väninna som är konstnär som i Vietnam bad att få köpa det vackra pappret de slog in fisk i. För att ha att måla på. De var också väldigt frågande!:)
    Nepal var jag i för många år sedan och dit vill jag verkligen tillbaka till någon gång! Underbart land, underbara människor!
    Kram Anna

    SvaraRadera