torsdag 25 september 2014

#Throwback Thursday

Alltså. Att handla second hand är ju inte bara bra för plånboken, och för de olika projekt vi på Läkarmissionen stöder. Det är ju även ett fantastiskt sätt att göra en miljöinsats! Det finns dessutom ett oslagbart sätt att fräscha upp och måla om möbler på ett miljövänligt sätt. Ja, du kan rentav dricka upp färgen som blir kvar om du nu skulle vara sugen. Här kan du läsa mer i ett tidigare inlägg. Ha en fin torsdag!

onsdag 24 september 2014

Workingspot to die for......

 Hallå! Varför ser inte Fru Vintage arbetsrum ut så här?? Ojojojojoj, vad kreativiteten skulle flöda! Många av de fantastiska detaljerna skulle hon nog kunna plocka fram från sina gömmor. Efter många års samlande.... Skolplanscher och glasflaskor som hon shoppat på Läkarmissionen, industrilampa, udda tavlor och en gammal rostig stol. Allt det där har hon redan klart. Hm.... det är bara den dära industrilokalen med höga fönster och falnande puts som måste till.......
 Eller så här!? Så fantastiskt fint med alla vintage-och second handprylar! Plåtskåpet och den färglada lampskärmen. Den vackra ramen som rymmer så mkt inspiration. Babushkadockorna. Åh! Bara att ge sig ut på pryljakt och skapa lite ny trivsel och kreativitet på kontoret! Fantastiska Johanna och Lina står bakom de galet inspirerande bilderna! Ha en kreativ onsdag önskar Fru Vintage!


måndag 22 september 2014

Oss samlare emellan 163





Jamen som sagt; plåtskyltar är en utav alla prylar som Fru Vintage samlat på sig under åren. Hon har hittat dem på alla möjliga och omöjliga ställen må jag säga. Allt ifrån på en vägloppis i Hälsingland till en antik-lada utanför Vadstena och det mesta däremellan. Det är ju liksom det som är hela samlar-grejen. Man vet aldrig när fynden dyker upp!

lördag 20 september 2014

#DUG

#DUG!!! Ja, det är budskapet som Fru Vintage vill skicka vidare denna lördag i september! Om det nu finns något sådant ord? Well. Never mind. Det hon vill förmedla är iallafall att du är värdefull och duger som du är! Så han en fortsatt fin helg och sträck på dig vetja!( Imorgon, eller någon dag efter det, får ni se lite fler plåtbokstäver och skyltar här på bloggen. Ja, för det är ju ytterliggare EN av alla prylar som Fru Vintage samlar på.....)

onsdag 17 september 2014

Oss samlare emellan....


Jamen Fru Vintage fortsätter väl på temat second hand-vintage-shopaholic. Här kan du se flera av hennes stilleben gjorde hemma på gården....... Ha en fortsatt skön kväll vetja!

måndag 15 september 2014

En shopaholics bekännelser nr 52




Såhär snyggt blev det att göra ett litet stilleben av de fynd, i bruna toner, som Fru Vintage samlat på sig genom åren. Det tar sin tid att inreda med vintage. Det är inte bara att åka till närmsta stora möbelvarhus och köpa ett helt bohag. Nix. Men det är sannerligen värt sin ansträngning!



fredag 12 september 2014

En shopaholics bekännelser........


 En fredag som denna inser Fru Vintage, igen, att hon är en shopaholic när det kommer till vintage och second hand. När man kan göra stilleben efter stilleben därhemma, enbart på second hand-och vintage-prylar, ja då har man allt samlat på sig endel....... Dock skall tilläggas att hon är en stolt sådan! Ja eftersom det mesta är inhandlat i någon av Läkarmissionens butiker, så har hon ju i allsindar samtidigt varit med och bidragit till att de olika projekt ,som Läkarmissionen driver över världen, förändrar framtiden för utsatta människor. Det är ju rent av fantastiskt! Så hennes uppmaning blir helt enkelt; ut och powershoppa vintage och second hand imorgon! Lördagen är kanske den dag på veckan då de flesta second-hand-fynd görs så passa på! Samtidigt lovar Fru Vintage att visa upp fler av sina stilleben framöver. Hon har många fler på lut nämligen. Alltid färgkombinerat så nästa blir i bruna toner...... Trevlig helg!





tisdag 2 september 2014

GERMANY



 En liten titt på några av sommarens fynd. Fru Vintage köpte dem på en vägmarknad utanför Tvååker. Ett lokalt arrangemang till stöd för bygdens idrottsförening. Som gjort för att göra riktiga klipp må jag säga! Inte hade gubben med magväska någon koll på huruvida tyska keramikvaser skulle kosta mer än 25 kr styck eller inte. Just nu har vi fått in ett par riktiga godbitar i vår butik i Vällingby. 3 stycken STORA Germany-vaser. De kommer kosta mer styck än vad Fru Vintage betalade för dessa 5 tillsammans. Det tror jag det! Vi på Läkarmissionen skall ju dra in pengar för att förändra framtiden för utsatta människor. Det kräver pengar. Tack till den som skänkte de snygga vaserna som kommer byta hem när vi öppnar kl 10 imorgon. Skynda fynda vetja! Annars vet jag ett hem som har plats för fler....