måndag 15 juli 2013

Vägloppisar!



Är väl en stor del av en lyckad semester!? Eller vad tycker du? Dessa ljuvliga kuddar har Fru Vintage fyndat utmed vägen! Den översta är sydd i Alingsås. Av den trevlige säljarens mamma. Han stod och sålde sina föräldrars dödsbo utmed vägen mellan Varberg och Falkenberg. Rörande.
Med detta korta inlägg tar Fru Vintage semester. Vi hörs igen i början på augusti! Lycka till med fynden utmed vägarna!

onsdag 10 juli 2013

Vintage-bröllop på logen del5

 Endel av dekorationen på bröllopsborden var antika väckarklockor i olika färger. De pryder sin plats på vilket festbord som helst minsann!
Det är något visst med gamla väckarklockor. Förutom att de är vackra att titta på så är det spännande att tänka på vems nattygsbord de hunnit stå på under sina många levnadsår. Vem eller vilka som hoppat till av dess skrällande en mörk och tidig vintermorgon. För det är inga stilla melodier de spelar direkt.... Fru Vintage har samlat på sig flera små skönheter med åren. Som kanske rentav får föräras ett eget inlägg framöver! Kan tänkas att de rentav hinner bli fler nu under semestertripperna. Det återstår att se.... Har du gjort några roliga fynd hitills i sommar?

måndag 8 juli 2013

En reservdelsbutik för gamla serviser....


......är vad de själva kallar sig på Nostalgirundan i Varberg. Och de måste ju stämma när man säljer koppar, fat, assietter odyl från över 300 olika märken! Anki och Lars öppnade sin rörelse 2005. En mycket välsorterad och fin butik om man är på jakt efter något särskilt till sin samling. Fingerborgar, fickalmanackor från 50-talet, djur och figurer i färgat glas, kockums zink-byttor och retro-plast. Allt prydligt sorterat i kategorier. Här kan du läsa mer om verksamheten.
Som sagt, ett hett tips för samlaren, men inte för dig som vill riva i osorterade lådor längst in i nåt mörkt kyffe. Här är allt helt, rent, sorterat och välordnat. Bla har de en ansenlig samling "kök på påse". Dessa dyker upp i ett eget inlägg framöver.

Eftersom Fru Vintage befinner sig på semester några veckor framöver, så kan det mycket väl dyka upp fler tips på loppisar, antik-handlar och second hand-butiker. Dock kanske det inte blir inlägg varje dag. Men kika in vetja! Man vet aldrig när hon dyker upp.....

fredag 5 juli 2013

Vintage-bröllop på logen del4


Jo! Fru Vintage hade ju köpt på sig ett gäng gamla Damernas Värld från 1945 och Femina från ungefär samma årtal, som vi fått in till butiken i Vällingby. Oj vad mycket kul man kan hitta på med dessa färgglada dyrgripar. DV passade perfekt som tallriks-tablett! Det allra finaste uppslaget letades fram från tidningen och lades vid varje plats kring bordet. Detta blev sedan en liten present som gästerna fick ta med hem om de ville. Mycket uppskattat.

Femina-tidningarna rullades gaffel och kniv in i. Runt det lilla paketet knöts grova snören från halmbalar, som så lämpligt hittades vid städningen av logen. Som en liten dekorativ etikett användes de överblivna inbjudningskorten som klipptes i passande bitar. Om man har bordsplacering så kan de ju passa att knyta fast namnetiketter istället. Detta brudpar önskade dock lite ledigare stämning, så gästerna fick sitta vart de ville kring ett angivet bord. Vilket bordsnummer de skulle sitta vid återfanns på en griffeltavla. Den skall ni också få se framöver! Samt ännu fler finurliga användningsområden för tidningsskatterna! Vi hörs hörrni!

onsdag 3 juli 2013

Vintage-bröllop på logen del3

 Temat för dukning och styling till vintage-bröllopet på logen var, hör och häpna, just vintage och loge;) Hela idèn var att återbruka och använda det udda, gamla och unika. Skatter som redan använts i årtionden och nu hittas på loppisar, second hand-butiker och i mormors gamla skänk.

Udda porslin till 80 personer hade Fru Vintage mfl fått ihop till den stora dagen. Det mesta inköpt i Läkarmissionens second hand-butiker. Åh vilken dröm det var att sätta ihop varje kuvert! En blåblommig tallrik från Gustavsberg, en rosenbeströdd assiett från Rörstrand och överst en grönrandig kaffekopp utan märkning. Det som egentligen inte alls hör ihop ser ut som skapta för varandra!
 Även ovala upplägningsfat (th i bilden ovan) passade utmärkt att äta på! Varför måste en mattalrik vara rund? Imorgon skall vi kika närmare på hur Fru Vintage använde de antika tidningarna från Damernas Värld. Men det har du väl redan lagt märke till.....



Vintagebröllop på logen del 2



NU har Fru Vintage ääääääntligen fått några av bilderna från bröllopen som hon dukade för i  mitten på juni! Ett lite längre inlägg kommer imorgon. Då kikar vi lite närmare på dukningen med udda porslin och Damernas Värld från 1945. Ses då!

tisdag 2 juli 2013

"En ny härlig Gevalia-dag"


 För oss som fortfarande inväntar semestern skickar Fru Vintage lite uppiggande, färgglatt ögongodis.
För det får man ju säga att de är, de gamla reklambilderna! Dessa från Damernas Värld från -57.
Snaaart hoppas hon också kunna visa de första fantastiska bilderna, från "årets vintage-bröllop", som flera av er väntar på. Kanske redan imorgon om vi har tur..... Det blir helt klart en kavalkad av udda porslin och återbrukade tidningar och kökslinnè. Håll utkik de närmaste dagarna!